Installatie

Installeren en uniform

Heb je besloten om lid te worden, dan wordt je na enkele weken geïnstalleerd. En vanaf de installatie mag je je uniform aan.

Bij de welpen bestaat dit uit:
– een groene scouting blouse deze is aan te schaffen bij de Scoutshop
– scouting das (oranje met groene lijn) deze is aan te schaffen bij de Scoutshop
– das insigne
– welpen insigne deze krijg je bij het installeren
– nestdriehoek voor op je blouse, deze krijg je bij het installeren
Als u vragen heeft over het uniform of de installatie kunt u altijd terecht bij de leiding.

Wat houdt die installatie nu in?

De welp legt de welpenwet en de belofte af. Hierbij zijn alle welpenleiding, welpen en de ouders van de welpen die worden geïnstalleerd aanwezig. Na het afleggen van de wet en de belofte worden de blouse en de das aangedaan en worden de insignes op de juiste plaats opgespeld door de leiding. Daar moeten deze vastgezet worden.

De wet en belofte zijn

De Welpenwet:

Een Welp speelt samen met anderen in de Rimboe,
hij is eerlijk, vriendelijk en houdt vol en zorgt goed voor de natuur.

De Welpen belofte:

Ik beloof mijn best te doen om met de hulp van God een goede Welp te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Welpenwet.

Jullie kunnen op me rekenen.

Reacties zijn gesloten.