Het ontstaan van Scouting

Lord Robert Baden-Powell

Het programma dat Scouting biedt, is gebaseerd op de idee├źn van de Engelsman Baden-Powell. Hij bedacht het Scoutingspel aan het begin van de 20e eeuw. Door er voortdurend een eigentijdse draai aan te geven wordt Scouting steeds aantrekkelijker. Steeds meer jongens en meisjes in Nederland worden lid van een Scoutinggroep. Dat betekent dat Scouting aanslaat!
Scouting Nederland is in 1973 ontstaan door de samenvoeging van twee jongens- en twee meisjesorganisaties. Deze samenvoeging kwam voort uit de wens naar betere samenwerking en om de terugloop van leden een halt toe te roepen. Het ledental is vanaf 1985 enorm gestegen.
Scouting Nederland is zowel lid van de World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) als van de World Organization of the Scout Movement (WOSM).
Scouting Nederland is een gemengde vereniging. toch is niet iedere groep gemengd. Scouting kent zowel gemengde groepen als groepen met alleen jongens of alleen meisjes.

De stichting

Scouting Huissen-Zand is een stichting opgericht op 2 april 1975 op het Zand in Huissen.

Reacties zijn gesloten.